Ontspannen in water

In de huidige maatschappij wordt er veel druk gelegd op een ieder. Dit veroorzaakt vaak stress en fysieke klachten. Volledig ontspannen en tot rust komen is er dan niet veel bij. Terwijl iedereen graag wel wat minder druk en stress wil ervaren. Even dat moment voor jezelf pakken om weer ontspannen door het leven te gaan.

Ontspannen bewegen in warm water kan je tot een heerlijke diepe ontspanning brengen. Je komt los van de dagelijkse dingen en bent zonder besef van tijd en ruimte. Hoe heerlijk is dat?! Dit heet Wat Sji Gong of WarmWaterRelaxatie en werkt met de helende kracht van warm water om spanning weg te laten stromen.

ontspannen in het water

Wat is Wat Sji Gong

Wat Sji Gong is een heerlijke combinatie van warm water met sji-gong (Chinese adem- en bewegingsoefeningen). Het is vloeiend, langzaam en aandachtig. Met Wat Sji Gong kom je dus tot een optimale ontspanning in het water door langzame vloeiende bewegingen uitgevoerd in het ritme van de ademhaling en in harmonie. Het is een unieke manier om snel en op diep niveau tot ontspanning te geraken. Lichaam en geest worden bevrijd van spanning en nemen tegelijk nieuwe energie op. De gerichte oefeningen laten de lichaamsenergie (Sji) stromen.

Door middel van een heel rustig gecreëerde omgeving kom je tot een diepe buikademhaling techniek die jou ook in jouw dagelijkse beslommering zal ontspannen. Het water heeft een temperatuur van ongeveer 32 graden waar jij drijft, beweegt en wordt bewogen. Het kan voorkomen dat je zo ontspannen raakt, dat je in een diepe korte slaap valt. Begeleiders dragen de zorg over jou om je te bewegen en zullen je niet onder water laten gaan. 

Het is een ervaring van een gemoedstoestand welke je waarschijnlijk nog niet eerder mee hebt gemaakt.

Ook mensen met medische problemen, zoals hoofdpijnen, rugpijnen, en erge vermoeidheid hebben hier bewezen enorm veel baat bij.

Wat Sji Gong bij Z.O.B.

Peter den Toom is de enige Wat Sji Gong opleider (docent van Nederland). Hij geeft onderricht op het gebied van deze ontspanningstherapie (WarmWaterRelaxatie) in het water. Hij heeft hier enkele jaren voor gestudeerd en al zijn diploma’s behaald. 
Je kunt deelnemen op vrijdagavond van 19.30 tot 21.15 voor een tarief van €12.50 in Veenendaal (Zwembad de Vallei).
wat sji gong

Impressie Wat Sji Gong / Ontspannen in water

wat sji gong Z.O.B.

*klik op de link of afbeelding voor meer foto’s

Top